Touringcarvervoer

Stap voor stap komt Nederland weer in beweging, en zo ook de touringcar sector. Om tijdens COVID-19 veilig en verantwoord te laten werken, is er een protocol voor de touringcar sector opgesteld. Dit protocol bestaat uit richtlijnen om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen, het is daarom belangrijk dat iedereen zich aan de richtlijnen houdt.

Wat staat er in het protocol?
Samen met vakbonden FNV en CNV heeft Busvervoer Nederland een COVID-19-richtlijn opgesteld. Deze richtlijn geldt voor de inzet van touringcars tijdens de coronacrisis en is gebaseerd op de algemene regels en het protocol voor het openbaar vervoer. In de touringcars geldt daarom ook dat het dragen van een mondkapje verplicht is. Het protocol geldt in de touringcar en op instapplekken en uitstapplekken, maar niet  op andere plekken binnen het touringcarbedrijf, zoals op kantoor, aan de receptie of in de werkplaats. In het protocol worden verschillende hygienemaatregelen uitgelegd en wordt er ook ingegaan op de communicatie met de chauffeurs.

Meer informatie nodig?

Lees meer op knv.nl

Let op, een protocol is geen wetgeving, maar een uitwerking van de RIVM-adviezen die op de werkvloer wordt toegepast. Mochten er nieuwe adviezen of maatregelen van kracht worden, dan wordt de informatie zo snel mogelijk aangepast. Zo wordt alle informatie up-to-date gehouden en kun je veilig en verantwoord aan de slag in je sector.