Sportscholen

De sportscholen mogen per 1 juli weer open. Dat is heel goed nieuws voor alle ondernemers, maar ook voor sportend Nederland. Sporten is de basis voor een gezonde leefstijl. Iets waar we sinds het begin van de coronacrisis nog meer bij stil staan. Om de verspreiding van het coronavirus te minimaliseren is er een protocol opgesteld waar sporters, medewerkers en leveranciers van de fitnessbranche zich aan moeten houden.

Wat vind je in het coronaprotocol?
Het protocol voor fitness geeft duidelijke richtlijnen: 1,5 meter afstand houden en thuisblijven als je koorts of griepverschijnselen hebt, zijn algemeen bekend. Er zijn richtlijnen opgesteld hoe om te gaan met het desinfecteren van apparatuur en welke andere hygiëne maatregelen er getroffen moeten worden. Daarnaast vind je ook maatregelen om de stroom van sporters op weg naar, tijdens of na de sportactiviteit te beheersen. Dit kan bijvoorbeeld door het aangeven van looproutes.

Meer weten?

Blijf op de hoogte via nlactief.nl

 

Let op, een protocol is geen wetgeving, maar een uitwerking van de RIVM-adviezen die op de werkvloer wordt toegepast. Mochten er nieuwe adviezen of maatregelen van kracht worden, dan wordt de informatie zo snel mogelijk aangepast. Zo wordt alle informatie up-to-date gehouden en kun je veilig en verantwoord aan de slag in je sector.