Retail non-food

Er is vanuit de overheid een duidelijk scenario gekozen, ‘het virus maximaal controleren’. Voor de retail betekent dit: we blijven open en hanteren zorgvuldig de veiligheidsprotocollen. Als branches in de retail non-food moeten we de verantwoordelijkheid nemen voor het waarborgen van de veiligheid van werkgevers, werknemers en klanten.

Protocol Verantwoord Winkelen
De maatregelen vragen om het zorgvuldig naleven van het Protocol Verantwoord Winkelen, waarbij een keiharde eis is de 1,5 meter afstand te garanderen. Houd je je hier niet aan, dan kan de burgemeester besluiten tot sluiting van je winkel en/of een boete. Het protocol is opgesteld met VNO-NCW, MKB-Nederland en de Rijksoverheid.

Checklist
Goede communicatie op de winkelvloer is van groot belang. Wees open en duidelijk, liever een keer te vaak dan te weinig. Daarom heeft Inretail naast de 1,5 meter basisregel een aantal suggesties en adviezen over hoe je in je winkel de 1,5 meter beter kunt realiseren.

Bekijk de checklists

We volgen de ontwikkelingen op de voet, knokken voor meer financiële steun en ondersteunen je met concrete tools. Wat betekent het coronavirus voor je winkel, personeel en de vragen die je van klanten kunt krijgen? Op deze pagina vind je informatie en antwoorden op vragen over het coronavirus.

Meer weten?

INretail is er voor iedereen die een (web)winkel heeft in retail non-food. Al 100 jaar helpen ze ondernemers vooruit. Namens 13.000 winkels knokt de vereniging voor een sterke winkeleconomie. INretail kent de markt door en door en geen vraag is te gek. Zo maken ze ondernemen makkelijker.

Let op, een protocol is geen wetgeving, maar een uitwerking van de RIVM-adviezen die op de werkvloer wordt toegepast. Mochten er nieuwe adviezen of maatregelen van kracht worden, dan wordt de informatie zo snel mogelijk aangepast. Zo wordt alle informatie up-to-date gehouden en kun je veilig en verantwoord aan de slag in je sector.