Kappersbranche

De kapsalons mogen per 11 mei weer open. Dat is goed nieuws, maar er zullen wel maatregelen moeten worden genomen om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Bijna iedereen die in de kappersbranche werkt heeft een contactberoep. Het is daarom belangrijk dat iedereen zich aan de richtlijnen en het protocol houdtDeze richtlijnen gelden voor alle kappersactiviteiten en voor iedereen die werkzaam is in de kappersbranche.  

Wat staat er in het protocol?

In het protocol voor de kappersbranche worden richtlijnen gegeven aan ondernemers, medewerkers en klanten. Er wordt advies gegeven over het aantal klantendat tegelijkertijd in de salon mag komen, het gebruik van gereedschap door kappers en er worden andere hygiënische maatregelen aanbevolenOok zijn er richtlijnen opgesteld voor het spreiden van pauzes van medewerkers en het dragen van handschoenen en mondkapjes. Het protocol is op 1 december geüpdatet.

Meer informatie

Wil je meer informatie over de laatste ontwikkelingen in de kappersbranche?  

Meer info op de website van ANKO

Dit protocol is geschreven door ANKO en de vakbonden in de kappersbranche. Dit protocol wordt zo snel mogelijk geüpdatet wanneer er nieuwe adviezen of maatregelen van kracht worden. Een protocol is geen wetgeving, maar een uitwerking van de RIVM-adviezen die op de werkvloer wordt toegepast..