Kappersbranche

Dit protocol is opgesteld door de ANKO. Hierin worden richtlijnen voor de kappersbranche aangereikt met advies voor ondernemers, medewerkers en klanten. Bijna iedereen die in de kappersbranche werkt heeft een contactberoep. Het is daarom belangrijk dat iedereen zich aan de richtlijnen en het protocol houdtDeze richtlijnen gelden voor alle kappersactiviteiten en voor iedereen die werkzaam is in de kappersbranche. 

In het protocol voor de kappersbranche worden richtlijnen gegeven aan ondernemers, medewerkers en klanten. Er wordt advies gegeven over het aantal klanten dat tegelijkertijd in de salon mag komen, het gebruik van gereedschap door kappers en er worden andere hygiënische maatregelen aanbevolenOok zijn er richtlijnen opgesteld voor het spreiden van pauzes van medewerkers en het dragen van handschoenen en mondkapjes. Het protocol is op 1 december geüpdatet.

Meer weten?

Website ANKO

Dit protocol is geschreven door ANKO en de vakbonden in de kappersbranche. Dit protocol wordt zo snel mogelijk geüpdatet wanneer er nieuwe adviezen of maatregelen van kracht worden. Een protocol is geen wetgeving, maar een uitwerking van de RIVM-adviezen die op de werkvloer wordt toegepast..