Pop- jazz en improvisatie podia

Dit protocol is ontwikkeld op verzoek van het Ministerie OCW en tot stand gekomen door medewerking van een afvaardiging van leden van de Vereniging Nederlandse Pop podia en Festivals (VNPF) en de Vereniging van Jazz- en !mprovisatiemuziek Podia (ViP), waarbij rekening is gehouden met de diversiteit van verschillende pop- jazz en improvisatie podia in Nederland.

Het doel van het protocol is om medewerkers, bezoekers, artiesten, huurders en leveranciers in de pop-, jazz- en improvisatiemuziek podia in Nederland te helpen de kans op een coronabesmetting op locatie zo klein mogelijk te maken.

De VNPF telt 110 leden, waarvan er 60 poppodium zijn. De rest van de VNPF-leden wordt gevormd door popfestivals, waar een apart protocol voor wordt ontwikkeld. De 22 leden van de ViP, voornamelijk bestaande uit jazz- en improvisatiepodia, sluiten zich aan bij dit protocol.

Meer weten?

Website VNPF

Let op, een protocol is geen wetgeving, maar een uitwerking van de RIVM-adviezen die op de werkvloer wordt toegepast. Mochten er nieuwe adviezen of maatregelen van kracht worden, dan wordt de informatie zo snel mogelijk aangepast. Zo wordt alle informatie up-to-date gehouden en kun je veilig en verantwoord aan de slag in je sector.