Openbaar Vervoer

Dit protocol is opgesteld door OV-NL en geeft vervoerders, OV-personeel, reizigers en maatschappelijke partijen duidelijkheid over hoe mensen veilig gebruik kunnen maken van het OV. Daarbij staat de gezondheid en veiligheid van medewerkers en reizigers voorop en is de operationele maakbaarheid uitgangspunt.

Zo zijn er richtlijnen opgesteld over de communicatie naar de reizigers, de capaciteit van het materieel, dienstregelingen, hoe medewerkers zich kunnen beschermen en hoe handhaving en toezicht wordt ingericht. Ook wordt en natuurlijk ingegaan op het gebruik van mondkapjes.

Meer weten?

Website OV-NL

Let op, een protocol is geen wetgeving, maar een uitwerking van de RIVM-adviezen die op de werkvloer worden toegepast. Gezien het feit dat de coronarichtlijnen worden aangepast aan de actuele omstandigheden, worden er regelmatig nieuwe adviezen gegeven of worden er nieuwe maatregelen van kracht. In dat geval wordt de informatie zo snel mogelijk aangepast. Zo blijven alle richtlijnen up-to-date en kan iedereen veilig en verantwoord aan het werk blijven.