Nagelstylisten

Vanaf 11 mei jl. kunnen alle nagelstudio’s weer aan de slag. Maar natuurlijk wel onder bepaalde voorwaarden. Want willen we met zijn allen aan het werk blijven, dan moeten we ons samen aan alle maatregelen houden. Daarom kun je alleen aan het werk als je voldoet aan het coronaprotocol speciaal voor de nagelsector. Het protocol is tot stand gekomen door samenwerking tussen Magnetic Nail Design en de nagelsector, en wordt ondersteund door VNO-NCW, MKB-Nederland en FNV Mooi. Met dit protocol staan we samen sterk tegen het coronavirus en zijn we wijs aan het werk.

Het coronaprotocol werkt verantwoord
Vanzelfsprekend is 1,5 meter afstand houden bij een behandeling onmogelijk. Om toch verantwoord en veilig te kunnen werken, is een aantal maatregelen opgesteld. Iedereen die als nagelstylist, thuiswerkend of in een nagelstudio, werkzaam is houdt zich aan het protocol en de algemeen geldende richtlijnen van het RIVM. Was je handen grondig met water en zeep en desinfecteer je handen met handalcohol, ontsmet alle instrumenten, blijf thuis als jij of je huisgenoten koorts of verkouden zijn (dat geldt ook voor je klanten) en voor een spatscherm en face shield of een veiligheidsbril, zijn enkele voorbeelden. Laten we ons met zijn allen aan de maatregelen houden, dan hoeven we niet met lege handen thuis te zitten.

Meer informatie?

Ga naar de website van de nagelsector

 

Let op, een protocol is geen wetgeving, maar een uitwerking van de RIVM-adviezen die op de werkvloer wordt toegepast. Mochten er nieuwe adviezen of maatregelen van kracht worden, dan wordt de informatie zo snel mogelijk aangepast. Zo blijft alle informatie up-to-date en kunnen we allemaal een veilige en verantwoorde behandeling bieden. Het toepassen van het coronaprotocol is dan ook een voorwaarde voor nagelstylisten om te mogen werken.