Musea

Om de verspreiding van het coronavirus in musea te voorkomen, is er een protocol opgesteld. Het protocol is tot stand gekomen op initiatief van de Museumvereniging, brancheorganisatie van ruim 400 Nederlandse musea en o.a. uitgever van de Museumkaart op basis van de meest actuele RIVM-richtlijnen.

Het protocol ‘Veilig en verantwoord heropenen musea’ geldt voor alle bezoekers, medewerkers, en vrijwilligers van de museumsector. Het protocol bestaat onder andere uit richtlijnen over toegangscontrole, het maximumaantal bezoekers, en personeelsruimten. Ook wordt er advies gegeven hoe om te gaan met mogelijke museumwinkels en horeca in de musea. Daarnaast worden er verschillende hygiëne maatregelen uitgelegd.

Meer weten?

Website Museumvereniging

Let op, een protocol is geen wetgeving, maar een uitwerking van de RIVM-adviezen die op de werkvloer wordt toegepast. Mochten er nieuwe adviezen of maatregelen van kracht worden, dan wordt de informatie zo snel mogelijk aangepast. Zo wordt alle informatie up-to-date gehouden en kun je veilig en verantwoord aan de slag in je sector.