Luchthavens

Verschillende Europese landen openen hun grenzen weer voor zakelijk en toeristisch reisverkeer. Het internationaal luchtvaartverkeer schaalt weer op nadat de afgelopen maanden en weken enkel vluchten werden uitgevoerd voor het vervoeren van vracht bijvoorbeeld met medische goederen, voor passagiers met een vitaal beroep of voor het repatriƫren van Nederlanders uit het buitenland.

Protocollen voor de luchtvaartsector
Om verantwoord te vliegen zijn net als bij vele andere sectoren protocollen opgesteld, voor zowel passagiers op luchthavens als aan boord het vliegtuig. Elke vliegtuigmaatschappij heeft een eigen protocol.

Luchthavens
Voor luchthavens, zowel voor Schiphol als voor regionale luchthavens, is een protocol opgesteld op basis van de richtlijnen van het RIVM. Op luchthavens gelden de hygiƫne regels: het voldoende afstand houden (1.5 meter), regelmatig handen wassen en thuisblijven bij ziekteverschijnselen zoals hoesten, niezen en/of koorts. Luchthavens hebben de inrichting aangepast en geven met looproutes zoveel mogelijk aan hoe u bij de gate komt. In wachtruimtes zijn stoelen buiten gebruik. Medewerkers van de luchthaven controleren zoveel mogelijk op 1,5 meter afstand houden. Incheckbalies zijn zoveel mogelijk om en om bezet, net als de gates. Bij de bagagebanden staan om de 1,5 meter bagagekarren. En de bagage van iedere vlucht komt op een aparte band.

Ga voor meer info naar de website van Schiphol

Let op, een protocol is geen wetgeving, maar een uitwerking van de RIVM-adviezen die op de werkvloer wordt toegepast. Mochten er nieuwe adviezen of maatregelen van kracht worden, dan wordt de informatie zo snel mogelijk aangepast. Zo wordt alle informatie up-to-date gehouden en kun je veilig en verantwoord aan de slag in je sector.