Ijssalons

Na ruim een maand van versoepelingen per 1 juli, trekt de overheid de teugels nu weer sterker aan.
Dit om een tweede coronagolf te voorkomen. Naast de blijvend geldende basisregels van het RIVM,
gaat de horeca (en daarmee ijssalons) grotendeels terug naar de situatie van 1 juni. Met uitzondering
van het maximum aantal gasten dat destijds van toepassing was. Nu geldt: gasten zijn welkom zo
lang de 1,5 meter afstand gewaarborgd wordt.

Dit protocol is opgesteld door Vereniging Ambachtelijk IJscentrum, met input van ambachtelijk
ijsbereiders en onafhankelijke deskundigen. Maatregelen kunnen worden verruimd of aangescherpt. Ambachtelijk IJscentrum houdt deze ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en komt wanneer dit nodig is met aanpassingen op deze ‘handleiding’.

Wat staat er in het protocol?

In het protocol lees je welke basisregels er zijn en hoe je om dient te gaan met personeel en klanten in de zaak. Toegelicht wordt hoe je een goede routing en indeling van de ijssalon en zitplaatsen kunt maken.

Meer weten?

Lees meer op de website van Ijscentrum

Let op, een protocol is geen wetgeving, maar een uitwerking van de RIVM-adviezen die op de werkvloer worden toegepast. Mochten er nieuwe adviezen of maatregelen van kracht worden, dan wordt de informatie zo snel mogelijk aangepast.