Horeca

Vanaf juni mag de horeca in Nederland weer open. Dit is natuurlijk heel goed nieuws maar er zullen wel maatregelen moeten worden genomen om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Het is daarom belangrijk dat iedereen zich aan het geactualiseerde protocol houdt. Het protocol ‘Horeca’ geldt voor iedereen die werkzaam is in de horeca en iedereen die horeca bezoekt.

Wat staat er in het protocol?
Het protocol bestaat uit richtlijnen voor horecaondernemers, medewerkers, gasten en leveranciers. Hierin wordt uitgelegd hoe controlegesprek zou moeten verlopen bij ontvangst van gasten, hoeveel mensen er aan een tafel mogen zitten en hoe ophoping van gasten bij ingangen te voorkomen. Daarnaast wordt er ook specifiek advies gegeven voor verschillende sectoren, zoals restaurants, cafés, hotels, fastservice en vergader- en zaalbedrijven.

Meer info op KHN.nl

Dit protocol is tot stand gekomen in samenwerking met horeca ondernemers en VNO-NCW/MKB Nederland en afgestemd met de overheid. Let op, een protocol is geen wetgeving, maar een uitwerking van de RIVM-adviezen die op de werkvloer worden toegepast. Mochten er nieuwe adviezen of maatregelen van kracht worden, dan wordt de informatie zo snel mogelijk aangepast.