Hippische sportaanbieders

Vanaf 1 juni mogen er weer buitenactiviteiten, die niet onder wedstrijden en competities vallen, plaatsvinden. Dat betekent dat er ook ruimte is om binnen de paardensport weer de ring in te kunnen. Dat is natuurlijk heel goed nieuws, maar om alles veilig te laten lopen, is er een protocol opgesteld. Dit protocol zorgt ervoor dat de verspreiding van het coronavirus wordt geminimaliseerd, het is daarom belangrijk dat iedereen zich in de paardensport zich aan deze richtlijnen houdt.

Waarom dit protocol?
Dit additioneel modelprotocol is bedoeld voor hippische sportaanbieders om in goede afstemming met de gemeente en binnen de lokaal geldende noodmaatregelen de gelegenheid te bieden om op een verantwoorde manier aan variabele paardensportactiviteiten deel te nemen, waar mogelijk.
Het sportprotocol van NOC*NSF is hierin leidend. In het protocol worden richtlijnen gegeven over verschillende hygiene maatregelen en er wordt aangegeven wat mag en niet mag tijdens beoordelings- en meetmomenten.

Meer info op knhs.nl

 

Let op, een protocol is geen wetgeving, maar een uitwerking van de RIVM-adviezen die op de werkvloer wordt toegepast. Mochten er nieuwe adviezen of maatregelen van kracht worden, dan wordt de informatie zo snel mogelijk aangepast. Zo wordt alle informatie up-to-date gehouden en kun je veilig en verantwoord aan de slag in je sector.