Hippische sportaanbieders

Dit additioneel modelprotocol is opgesteld door de Sectorraad Paarden. Het is bedoeld voor hippische sportaanbieders om in goede afstemming met de gemeente en binnen de lokaal geldende noodmaatregelen de gelegenheid te bieden om op een verantwoorde manier aan variabele paardensportactiviteiten deel te nemen, waar mogelijk. Het sportprotocol van NOC*NSF is hierin leidend.

In het protocol worden richtlijnen gegeven over verschillende hygiƫne maatregelen en er wordt aangegeven wat mag en niet mag tijdens beoordelings- en meetmomenten. Dit protocol zorgt ervoor dat de verspreiding van het coronavirus wordt geminimaliseerd, het is daarom belangrijk dat iedereen zich in de paardensport zich aan deze richtlijnen houdt.

Meer weten?

Website Sectorraad Paarden

Let op, een protocol is geen wetgeving, maar een uitwerking van de RIVM-adviezen die op de werkvloer wordt toegepast. Mochten er nieuwe adviezen of maatregelen van kracht worden, dan wordt de informatie zo snel mogelijk aangepast. Zo wordt alle informatie up-to-date gehouden en kun je veilig en verantwoord aan de slag in je sector.