Groente en fruit

Na de intelligente lockdown worden de coronamaatregelen stap voor stap versoepeld. Het wordt weer drukker op straat. En gelukkig ook in de winkels. Om alles in goede banen te leiden moeten ondernemers zich nog steeds aan de richtlijnen van het RIVM houden. Veel van die regels zullen niet nieuw voor je zijn, maar wil je als groentespecialist alles nog eens op een rijtje hebben, lees dan het ADN-protocol. Hierin staan alle spelregels voor verantwoord werken en veilig winkelen.

Wat staat er in het protocol?
In de 1,5 meter samenleving kunnen we samen de verspreiding van het coronavirus verder voorkomen. Ondernemer, medewerker en klant; iedereen moet zich daarom aan een aantal regels houden. Het protocol vertelt duidelijk wat wel en wat niet kan. Bijvoorbeeld over hoeveel klanten er tegelijk in je groentezaak mogen staan. Maar ook dat klanten zich buiten voor je winkel aan de 1,5 meter afstand moeten houden, net als binnenin je winkel. In het protocol is alles erop gericht om verantwoord en veilig door te kunnen werken.

Meer informatie?

Ga naar de AGF detailhandel website

Het protocol is samen met het ADN en andere brancheorganisaties opgesteld. Bovendien wordt het protocol up-to-date gehouden. Want mochten er nieuwe adviezen of maatregelen van kracht worden, passen we de informatie zo snel mogelijk aan. Voor alle duidelijkheid; een protocol is geen wetgeving, maar een uitwerking van de RIVM-adviezen die op de werkvloer wordt toegepast.