Danssector

Stap voor stap komt Nederland weer in beweging, en dat is maar goed ook. Dansen als sport wordt steeds populairder in Nederland en dat merken de dansscholen ook. Om veilig te kunnen dansen is er een protocol opgesteld waar in richtlijnen zijn opgesteld om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Het protocol is opgesteld door een samenwerkingsverband van branche- en beroepsorganisaties, sportbonden, opleidingsinstituten en onafhankelijke dansondernemers. Het is afgestemd met het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, MKB Nederland, VNO-NCW en de werknemersorganisatie FNV. Dit protocol dient als handreiking voor de sector bij het heropenen van  dansondernemingen en dansactiviteiten.

Wat staat er in het protocol?
Het protocol bevat de algemene maatregelen voor de gehele danssector en voor activiteiten die binnen plaatsvinden. Zo zijn er een aantal richtlijnen over verschillende hygi├źnemaatregelen. Ook wordt er advies gegeven over het reserveren van lessen, het gebruik van meerdere ingangen wordt de ondernemer aangeraden om een lijst van aanwezigen bij te houden. Dit protocol gaat uit van de per 10 augustus geldende regels en zal indien die in de komende tijd veranderen op basis van die veranderingen worden aangepast.

Meer weten?

Lees meer op de website van NVD

 

Let op, een protocol is geen wetgeving, maar een uitwerking van de RIVM-adviezen die op de werkvloer wordt toegepast. Mochten er nieuwe adviezen of maatregelen van kracht worden, dan wordt de informatie zo snel mogelijk aangepast. Zo wordt alle informatie up-to-date gehouden en kun je veilig en verantwoord aan de slag in je sector.