Bouw en Techniek

De Bouw & Techniek sector in Nederland gaat ondanks de coronacrisis gewoon door.  Om voor iedereen een veilige situatie te creëren, is er een algemeen coronaprotocol opgesteld. Om de verspreiding van het virus te voorkomen is het belangrijk dat iedereen zich aan de opgestelde richtlijnen houdt. Het protocol biedt duidelijkheid aan bedrijven, bewoners, opdrachtgevers, klanten en alle werkenden over veilig werken in de bouw-, techniek- en installatiesector tijdens de coronacrisis. Het protocol heeft betrekking op een breed scala beroepen, waaronder onder andere aannemers, stukadoors, wand en plafondmonteurs, schilders, glaszetters, vloerenleggers.

Wat staat er in het protocol?
Het protocol bestaat uit richtlijnen waar iedereen zich in de Bouw & Techniek sector zich dient te houden. Zo wordt er, naast de standaard RIVM-maatregelen advies gegeven over thuiswerken en welke maatregelen er getroffen moeten worden op de werklocaties. Ook wordt er geadviseerd om voorafgaand toestemming te vragen van bewoners of gebruikers bij werkzaamheden in gebouwen waar bewoners of gebruikers verblijven. Heb je na het lezen van het protocol nog vragen? Er is een helpdesk Corona Bouw en Techniek opgezet waar je die kunt stellen.

Meer informatie nodig?

Ga naar de website van Bouwend Nederland


Ga naar aannemersfederatie.nl


Ga naar Aedes.nl


Ga naar afnl-noa.nl

Ga naar noa.nl


Ga naar onderhoudnl.nl


Ga naar technieknederland.nl

Aedes, AFNL-NOA, Bouwend Nederland, CNV, FNV Bouwen en Wonen, FNV Metaal, OnderhoudNL, Techniek Nederland en Woonbond ondersteunen het protocol ’Veilig samen doorwerken’. Zijn er nieuwe adviezen of wijzigen de maatregelen, dan wordt het protocol zo snel mogelijk geüpdatet. Het protocol ’Samen veilig doorwerken’ is geen wetgeving, maar een uitwerking van de RIVM-adviezen die op de werkvloer worden toegepast.