Bouw en Techniek

Dit protocol voor de Bouw & Techniek sector in Nederland wordt ondersteund door Aedes, AFNL-NOA, Bouwend Nederland, CNV, FNV Bouwen en Wonen, FNV Metaal, OnderhoudNL, Techniek Nederland en Woonbond.

Om voor iedereen een veilige situatie te creëren, is dit algemene coronaprotocol opgesteld. Om de verspreiding van het virus te voorkomen is het belangrijk dat iedereen zich aan de opgestelde richtlijnen houdt. Het protocol biedt duidelijkheid aan bedrijven, bewoners, opdrachtgevers, klanten en alle werkenden over veilig werken in de bouw-, techniek- en installatiesector tijdens de coronacrisis. Het protocol heeft betrekking op een breed scala beroepen, waaronder onder andere aannemers, stukadoors, wand en plafondmonteurs, schilders, glaszetters, vloerenleggers.

Meer weten?

Helpdesk Bouw en Techniek

Zijn er nieuwe adviezen of wijzigen de maatregelen, dan wordt het protocol zo snel mogelijk geüpdatet. Het protocol ’Samen veilig doorwerken’ is geen wetgeving, maar een uitwerking van de RIVM-adviezen die op de werkvloer worden toegepast.