Bioscopen

Dit protocol voor Verantwoord Bioscoop- en Filmtheaterbezoek is opgezet door NVBF en tot stand gekomen in samenwerking met MKB-Nederland, VNO-NCW, FNV Media & Cultuur, Ministerie van Economische Zaken & Klimaat, Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen en Ondernemersorganisatie Schoonmaak- en Bedrijfsdiensten.

Het protocol voor Verantwoord Bioscoop- en Filmtheaterbezoek doet er alles aan om bezoekers een zo optimaal mogelijke beleving te bieden. Het vermeldt niet alleen wat bioscoopondernemers en -medewerkers moeten doen, maar ook hoe schoonmakers, toeleveranciers en bezoekers zich moeten gedragen. Wie mogen wel naast elkaar zitten en wie moeten 1,5 meter afstand houden. En welke hapjes en drankjes kunnen aangeboden worden. En zelfs hoe medewerkers en bezoekers het beste naar de bioscoop kunnen komen.

Meer weten?

Website NVBF

Mochten er nieuwe adviezen of maatregelen van kracht worden, dan wordt de informatie zo snel mogelijk aangepast. Zo blijft alle informatie up-to-date en kan de bioscoopwereld verantwoord functioneren. Als bioscopen weer bezoekers kunnen ontvangen gaat het leven een beetje terug naar normaal en kunnen ondernemers, medewerkers en iedereen afhankelijk van de bioscoopbranche weer met meer vertrouwen naar de toekomst kijken. Let op, een protocol is geen wetgeving, maar een uitwerking van de RIVM-adviezen die op de werkvloer wordt toegepast