Audiciens

Naar aanleiding van alle ontwikkelingen op het gebied van het coronavirus (COVID-19) hebben de verschillende verengingen, waarbij zowel de ketenbedrijven als zelfstandige audiciens zijn aangesloten, gezamenlijk het Corona Protocol Veilige Hoorzorg opgesteld. In december is dit protocol nog geüpdatet.

Het protocol voor onze branche geeft je een goede basis voor de naleving in jouw winkel. Uitgangspunt is dat het helder en hanteerbaar is voor alle ondernemers, medewerkers en klanten. Uiteraard staat de 1,5 meter afstand houden centraal bij het uitoefenen van de werkzaamheden. Ook de verplichting de regels voor klanten op je website te communiceren is, naast het zorgen voor maximale hygiëne, een belangrijk punt.

Horen en communiceren zijn essentieel in tijden van de COVID-19-uitbraak. Slechthorenden moeten toegang hebben tot nieuwsberichten van televisie en internet. In een tijd waarin mensen afstand nemen, moeten mensen met een gehoorprobleem via de telefoon en andere virtuele platforms met dierbaren kunnen communiceren. Dat betekent dat audiciensbedrijven hun verantwoordelijkheid nemen. De doelgroep (65+) is vatbaar voor COVID-19 en daarom neemt de branche de noodzakelijke voorzorgsmaatregelen voor hun veiligheid.

Meer weten?

Website NVAB

Let op, een protocol is geen wetgeving, maar een uitwerking van de RIVM-adviezen die op de werkvloer wordt toegepast. Mochten er nieuwe adviezen of maatregelen van kracht worden, dan wordt de informatie zo snel mogelijk aangepast. Zo wordt alle informatie up-to-date gehouden en kun je veilig en verantwoord aan de slag in je sector.