Transport & Logistiek Algemeen

Dit protocol is tot stand gekomen door de samenwerking tussen TLN, VVT, FNV Transport & Logistiek, CNV Vakmensen, evofenedex, VERN, Sectorinstituut Transport en Logistiek, Opleidings- en Ontwikkelingsfonds SOOB, RIVM en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Het protocol ’Veilig en gezond doorwerken’ is speciaal voor de sector transport en logistiek opgesteld om iedereen ook tijdens COVID-19 veilig en verantwoord te laten werken. Binnen en buiten Nederland. Er worden praktische adviezen gegeven voor werkgevers, opdrachtgevers, zzp’ers en werknemers (ook uitzendkrachten en oproepkrachten). Het protocol is een handreiking, mocht de werksituatie om een andere werkwijze vragen, dan kan dat, maar blijf zoveel mogelijk binnen de richtlijnen van het RIVM.

Meer weten?

Website Sectorinstituut T&L

Uitgangspunt voor het protocol zijn de geldende richtlijnen en maatregelen van het RIVM, de overheid en de Europese Commissie. Wanneer er nieuwe adviezen of maatregelen van kracht worden, zal het protocol zo snel mogelijk worden gewijzigd. Zo blijft alle informatie up-to-date en kan iedereen veilig en verantwoord in transport en logistiek aan het werk blijven. Let op, een protocol is geen wetgeving, maar een uitwerking van de noodverordening die op de werkvloer wordt toegepast.